ده نکته عالی ای که برای داشتن روابطی خوب در ادامه معرفی می شوند، کمک می کنند تا کیفیت رابطه تان را با دیگران ارتقا دهید.مهم نیست خواهان ارتقای کیفیت چه نوع رابطه ای هستید، این نکات کمک می کنند تا هر نوع رابطه ایاعم از روابط دوستی، روابط میان خواهر و برادر و یا روابط عاشقانه بهتر شوند.به خاطر داشته باشید برای اینکه این نکات به کیفیت روابطتان کمک کنند دو کار باید انجام دهید، اول اینکهخودتان را در نظر بگیرید و ببینید چطور می توانید این نکات را در خودتان پرورش دهید و دوم اینکهاز آن ها برای رشد فردی خودتان استفاده کنید:
۱٫مشخص کنید چه کسانی دوست شما هستند.
افرادی را که می شناسید به دسته های مختلفی از جمله “خانواده”، “دوستان صمیمی”، “آشنایان” و “همکاران” تقسیم کنید.مشخص کردن اینکه چه کسانی دوست شما هستند واینکه افراد پیرامونتان به چه گروهی تعلق دارند کمکتان می کند تامدت زمانی را که لازم است به آن ها اختصاص دهید، تعیین کنید.
۲٫رفتار خود ر اصلاح کنید.
اگر از آن دسته از افرادی هستید که در دقیقه نود، قرار خود را با دوستانتان به هم می زنیدو یا بیشتر مواقع دیر سر قرارتان می رسید، همین حالا دست از این رفتار بردارید.
۳٫با دیگران صادق باشید و در عین حال موجب رنجششان نشوید.
برای اینکه در مناسبتی شرکت نکنید متوصل به دروغ نشوید.به دوستانتان بگویید نمی خواهید در مراسم شرکت کنید و دلیلتان را هم بگویید.
۴٫تلاش نکنید که همه را از خود راضی نگه دارید.
همه ما افراد زیادی را می شناسیم که سعی می کنند در برابر تک تک افرادی که در زندگیشان هستندهمانی باشند که آن ها می خواهند و همیشه از این تلاش یک نتیجه حاصل می شود و آن ایناست که این همه تلاش جوابی در پی ندارد.کسانی دوست واقعی شما هستند که شما را به خاطر آنچه که هستید دوست دارند و کسانی که تائیدتان نمیکنند یا دوستتان ندارند دوست واقعی تان نیستند و مطمئنا دوست ندارید این گروه از افراد در زندگیتان حضور داشتهباشند، پس بیهوده تلاش نکنید.
۵٫درمورد زندگی خصوصی دیگران صحبت و غیبت نکنیدممکن است اجتناب از این مورد در میان همکاران دشوار باشد امابرای داشتن محیط کاری ای عاری از استرس، موردی بسیار ضروری است.صحبت نکردن در مورد زندگی دیگران، موجب می شود انرژی تان برای صحبت کردن درمورد مسائل مهم با دوستان وکسانی که دوستشان دارید حفظ شود.به عبارت دیگر در مورد دیگران و زندگیشان همیشه به گونه ای صحبت کنید که انگار در حضورتان هستند وگفته هایتان موجب رنجششان نمی شود.
۶٫بخشنده و بزرگوار باشید.
دیگر این سخن کلیشه ای شده است اما واقعیت همین است: با دیگران همانگونه رفتار کنید که دوست دارید باشما رفتار شود.
۷٫گوش کنید، گوش کنید و باز هم گوش کنیدگاهی اوقات گوش دادن تنها کاری است که می توان انجامداد.دوستانتان همیشه به دنبال این نیستند که برای مشکلشان به سرعت راه حلی بیابید بلکه شاید تنها بخواهند شما رادر چیزی سهیم کنند.
معرفی راههایی برای بهتر شدن رابطه دوستی
۸٫همانقدر که دریافت می کنید، بدهید.
اگر دوستانتان دائما شما را دعوت می کنند (یا شما مرتبا خودتان را به مجالس آن ها دعوت می کنید!)تعادل را برقرار کنید و خودتان را میزبان یک رویداد کنید.در این حالت دوستانتان می بینند که شما هم تعادل را حفظ کرده اید و به این جهت شما رامورد احترام خود قرار می دهند.
۹٫صحبت کنیداگر چیزی موجب آزارتان می شود، دوست یا شریک زندگیتان را مطلع کنید.این کار را بدون اهانت کردن یا فریاد کشیدن انجام دهید.برای بیان چنین موضوعاتی می توانید اینطور آغاز کنید: “خیلی دوستت دارم و برای رابطمون خیلی ارزش قائل هستم وبه همین خاطر خواستم بدونی مساله ای هست که باعث رنجشم شده”.و بعد با احترام و آرامش درمورد آن مساله صحبت کنید و نظرتان را برای برطرف کردن مشکل با ویدرمیان بگذارید.این کار را در آرامش انجام دهید.دوست یا شریکتان ممکن است در ابتدا ناراحت شود اما اگر آن ها برای رابطه با شما احترام و ارزشقائل باشند، به سخنانتان گوش می دهند و در یافتن راه حل و اجرای آن به شما کمک می کنند.
۱۰٫مرزهای خود را مشخص کنیدمطمئن شوید که در ارتباط با افراد حد و حدود مناسب را برقرار کرده اید.برای درک بهتر به نکته شماره یک برگردید که طبق آن افرادی را که می شناسید در گروه های متفاوتیجای دادید و برای هر گروه مرز مشخصی ترسیم کردید.
به عنوان مثال همکار شما نباید در ساعاتی مشخص به منزلتان زنگ بزند (مگر آنکه مورد اضطراری ای پیش آمدهباشد).اگر برای داشتن زمانی تنها و اختصاصی برای خود (زمانی برای استراحت و رسیدن به آرامش) دچار مشکل هستید، تاریخیرا برای چنین شرایطی مشخص کنید، به همسر خود اطلاع دهید و نسبت به انجام آن متعهد باشید.
تعیین مرز برای خود، یکی از بهترین و سالم ترین کارهایی است که می توانید برای بهبود وضعیت خود وروابطتان انجام دهید، پس این نکته را به عنوان یکی از مهمترین نکات برای بهبود روابط به حساب بیاورید.از آن در روابط خود با دیگران استفاده کنید و شاهد بهبود در روابط باشید.