یوگا از سال 1377 با درج مقالات «احمد قربان زاده »، دبیر سرویس ورزشی هفته نامه امید زنجان فعالیت رسمی خود را در زنجان با هدف توسعه فرهنگ سلامتی و نشاط در جامعه آغاز کرد.
قربان زاده با انتشار اولین مقاله خود با عنوان «یوگا هنر زندگی » و «یوگا راز سلامتی » و چاپ دهها مقاله ، مصاحبه و خبر در نشریات امید زنجان، پیام زنجان، مردم نو، پیک آذر، مهر زنجان، صدای زنجان، خبر ورزشی و سایر خبرگزاری ها و نشریات کشوری سعی در توسعه و بسط این رشته ورزشی در بین مردم استان زنجان کرد.
وی سپس در شهریور ماه 1380 با هزینه شخصی خود نخستین همایش 300 نفری یوگا را با حضور استاد «آناندا جیوتی » سید جلال موسوی نسب بنیانگذار ساتیاناندا یوگای ایران برگزار کرد که مورد استقبال مردم و مسئولین و نشریات قرار گرفت.
وی برای برگزاری این همایش 40 روز دوندگی کرد و هیچ یک از مسئولین وقت استان به طور جدی از این برنامه پشتیبانی نکردند.
حضور در دوره های آموزشی مربیگری و مدرسی یوگا و استفاده از تجربیات افراد سرشناس در سطح داخلی و خارجی جهان از سال 1367 بخش دیگری از برنامه های وی بود.
وی در سال 1380 با برگزاری اولین دوره کلاس های یوگا در سالن شیخ اشراق زنجان به طور رسمی کلاس های یوگای آقایان و بانوان را کلید زد و با انتشار جزوه و بروشور تلاش های وافری برای آشنایی مردم زنجان با این رشته کرد.
در ادامه کلاس های یوگای بانوان استان زنجان نیز توسط نسیم قربان زاده خواهر ایشان که مربی و بنیانگذار رشته یوگای بانوان استان زنجان و از شاگردان آناندا جیوتی است در سال 1380در بین بانوان شهر زنجان در سالن شیخ اشراق زنجان رواج یافت.
خواهر وی از همان برگزاری اولین همایش یوگا در سال 1380 با ارائه مقاله و سخنرانی تلاشهای جدی در توسعه یوگای بانوان زنجان کرد .
برگزاری کلاس های یوگا برای کارکنان و سایر اقشار مردم از دیگر فعالیت های وی است.
وی در انتشار کتابهای یوگا نیز موثر بوده و مقدمه کتاب فواید آساناهای معکوس یوگای سوامی ساتیاناندا و سخن هستی از وی است .
قربان زاده سپس در سال 1383 برای آشنایی هر چه بیشتر مردم استان زنجان با یوگا ، دومین همایش بزرگ 1200 نفری کشوری یوگا را در سالن هلال احمر زنجان با حضور مدیران کل استان و سایر اقشار مختلف مردم برگزار کرد که بازتاب بسیار گسترده ای در بین مردم و رسانه ها داشت.
وی بعدها با تلاش زیاد توانست در مجموعه ورزشی انقلاب زنجان سالن اختصاصی برای این رشته بگیرد و کار تعمیرات اساسی این سالن نیز توسط وی دنبال شد که کلیه مستندات آن موجود است.
هم اکنون نیز کلاس ها و باشگاه های مختلف یوگا در سطح استان زنجان دایر هستند که همه به برکت و زحمات وی بوده است.
احمد قربان زاده از سال 1380 تا سال 1385 رییس کمیته یوگای هیئت ورزشهای همگانی استان زنجان بود و در طول این مدت علاوه بر دانش افزایی و تمرینات خصوصی تجربیات عالی در یوگا کشور دارد.
در حوزه کارگری نیز از سال 1398 وی پیگیر توسعه یوگا در بین کارگران زحمت کش استان زنجان بود که هم اکنون کمیته یوگا کارگری استان زنجان نیز با همت وی پایه گذاری شده و کلاس های یوگا در خانه یوگا استان زنجان در مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران زنجان واقع در اتوبان 22 بهمن با در اختیار گرفتن سالن اختصاصی یوگا که کار تعمیرات آن نیز توسط وی و دوستانش انجام شده در بخش های آقایان و بانوان دنبال می شود.
سوابق ورزشی استاد احمد قربان زاده در حوزه ورزش استان زنجان:
بنیانگذار یوگا استان زنجان
دبیر هیئت ورزش های همگانی استان زنجان ۱۳۸۵
رییس دو دوره کمیته یوگا استان زنجان
رییس کمیته یوگا شهرستان زنجان
عضو عالی کمیته یوگا استان زنجان
رییس کمیته یوگا کارگری استان زنجان
سردبیر و دبیر ورزشی نشریات امید زنجان ، صدای زنجان ، مهر زنجان ، پیک آذر ، امید و..... از سال ۱۳۷۶ تا به امروز
معرفی قهرمانان و چهره های ورزشی استان در نشریات
پیگیر مشکلات ورزشی استان در رسانه ها
سردبیر و مدیر اجرایی ویژه نامه ورزشی اداره کل تربیت بدنی استان زنجان درسال ۱۳۸۳
مسئول برگزاری اولین همایش بزرگ کایت و بادبادک در مبعث پیامبر اکرم (ص) در مجموعه ورزشی انقلاب زنجان
چاپ دهها مقاله و مطلب در حوزه ورزش و یوگا در نشریات
مسئول برگزاری همایش های مختلف یوگا در استان زنجان
مدرس و مربی یوگا
مسئول برگزاری تورهای تفریحی ، گردشی و ورزشی
مسئول برگزاری همایش ورزش صبحگاهی کارگری در استان زنجان
مسئول راه اندازی کمیته یوگای شهرستان های استان زنجان در سال ۱۳۸۰
پژوهشگر
شاگرد ارشد آناندا جیوتی
موسس خانه یوگا استان زنجان سال ۱۴۰۱
موسس باشگاه یوگا در مجموعه ورزشی انقلاب زنجان سال ۱۳۸۱
همکاری در راه اندازی باشگاه جسم و اندیشه اولین باشگاه یوگا در استان زنجان - ۱۳۸۲